Eco Cooling Solutions

VA Climate levert Eco Cooling Solutions op maat voor kantoren, werkplaatsen, productiehallen, magazijnen, sporthallen, scholen en woningen. VA Climate is de Nederlandse leverancier van BIOCOOL uit Paterna, Valencia, Spanje. Aan de hand van een uitgebreide studie en ervaring met een groot aantal installaties heeft BIOCOOL een innovatief assortiment adiabatische koelsystemen ontwikkeld. Innovaties die op een duurzame manier zorgen voor een comfortabel binnenklimaat en voldoende frisse lucht.

Adiabatische koeling maakt gebruik van natuurlijke koeling door het verdampen van water. Frisse buitenlucht wordt via de bevochtingssystemen aangezogen en 4 tot 12 graden koeler dan de buitentemperatuur ingeblazen. Door gebruik te maken van natuurlijke verdamping is de energiebesparing ten opzichte van traditionele airconditioning ongeveer 80%. Bovendien wordt frisse buitenlucht ingeblazen. In tegenstelling tot traditionele aircosystemen wordt er dus wel geventileerd en kunnen ramen en deuren desgewenst ook worden geopend. Geïntegreerde filters en een Ozon-systeem houdt het systeem vrij van stof, vervuiling en micro-organismen. De combinatie technieken zorgt voor een aangenaam en gezond binnenklimaat gedurende het hele jaar.

De BIOCOOL producten worden geregeld met een Smart City Controller. Een lokale regeling, waar tien koel-units mee kunnen worden aangestuurd en bediening op afstand via smartphone, tablet en PC.


Voordelen van de Smart City Controller (afhankelijk van de gekozen uitvoering):

  • Programma’s op basis van de luchtvochtigheid (vasthouden van 3 vooringestelde programma’s);
  • Opstarten van het systeem met binnenlucht, zodat warme buitenlucht niet wordt ingeblazen;
  • Drogen van de filters bij afzetten van het systeem, wat de hygiëne te goede komt;
  • Programma’s per dag kunnen tot 8 weken vooruit worden ingeregeld;
  • De regeling meet de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid buiten;
  • Optimalisatie van vrije koeling afhankelijk van de buitentemperatuur;
  • Individuele en groepsregeling van de aangestuurde koelsystemen;
  • Bewaren van data van het gebruik en t.b.v. service en onderhoud.