We spreken van directe adiabatische koeling als buitenlucht na koeling direct in de ruimte wordt geblazen. De verdamping van water tijdens de aanvoer zorgt voor afkoeling van de aangezogen lucht. Op hetzelfde moment neemt de luchtvochtigheid toe. Directe adiabatische koeling is geschikt als de luchtvochtigheid in de te koelen ruimte niet zo van belang is.

Wanneer lokale koeling voor mens of machine nodig is, bijvoorbeeld in een productiehal, dan kunnen met de vaste opstelling van de BIOCOOL installatie, de luchtstromen beter verdeeld worden in de ruimte. Met een direct adiabatisch koelsysteem van VA Climate wordt gezorgd voor een ergonomisch verantwoord en plezierig binnenklimaat. Onze directe adiabatische koelers brengen verse, frisse en gekoelde buitenlucht de ruimtes in.

Voordelige koeloplossing

Een adiabatische koelsysteem is een stuk energiezuiniger en goedkoper dan traditionele airconditioning. Dit komt doordat het werkt via een natuurlijk verdampingsproces. VA Climate biedt directe, adiabatische koeling al voor de kosten van een dakventilator. Onze directe adiabatische koelers zijn geschikt voor grote ruimten. Bekijk onze producten of neem contact op voor advies over uw situatie.

Energie investeringsaftrek – subsidie energiezuinig koelen

De Rijksoverheid geeft u de mogelijkheid om voor adiabatische koeling energie investeringsaftrek aan te vragen. Lees hier meer over…

Bekijk onze directe adiabatische koelers: