De ICT-koelers van VA Climate bestaan uit een indirect adiabatisch koelsysteem (VA Climate HE Cooler). Daarbij is de luchtstroom in het datacenter gescheiden van de buitenluchtstroom, die wordt gebruikt voor het milieuvriendelijk koelproces. De buitenlucht wordt door een bevochtigingspakket aangezogen. Het verdampen van water koelt de luchtstroom. Deze wordt via een hoog rendement warmtewisselaar weer naar buiten afgevoerd. De lucht uit het datacenter wordt door de warmtewisselaar gekoeld. De scheiding van de binnen- en buitenluchtstromen maakt het systeem uitermate geschikt voor de gevoelige ICT-omgeving.

Voordelen

  • Voor koeling is alleen onbehandeld water nodig, grijs water kan ook.
  • 100% koeling zonder compressoren, gemiddeld rendement (COP) > 30.
  • Bij vervanging van mechanische koelinstallaties door VA Climate ICT Coolers is de terugverdientijd minder dan 5 jaar.
  • Maximale inblaastemperatuur 26°C (op basis van klimaatjaar 2013 KNMI Schiphol) op slechts enkele uren in het jaar. De inblaastemperatuur kan voor de rest van het jaar op 24°C gehouden worden.
  • Geen hoogwaardige luchtfilters nodig.
  • Onderhoudsarme EC-motoren met hoog rendement.
  • Hoge bedrijfszekerheid door weinig aan slijtage onderhevige onderdelen.
  • Lage onderhoudskosten.

Terug naar indirecte adiabatische koeling


Meer weten over de specificaties?

Warmtewisselaars


De HE Cooler maakt voor de warmtewisseling gebruik van een Recair hoogrendement platenwisselaar. Recair-warmtewisselaars zijn wereldwijd toonaangevend en garanderen maximale rendementen tot 95% met minimale drukverliezen.

Panelen

De geïsoleerde panelen van zijn voorzien van Glasbord-glasvezel versterkt polyester afgewerkt met Surfaseal. Dit duurzame materiaal is slijtvast, schimmel- en bacteriewerend, anti-statisch, anti-corrosief en makkelijk te reinigen.

Frame

Het fundatieframe is vervaardigd van aluminium en zelfdragend. Voor het plaatsen van de unit kunnen bigfoots meegeleverd worden waardoor er geen extra fundatieframe op het dak nodig is.

Filters

Voor de buitenlucht worden F7-zakkenfilters gebruikt en voor de retourlucht vlakfilters klasse G4.

Ventilator

Onze ventilatoren zijn voorzien van gelijkstroommotoren van Ziehl Abegg, de wereldwijd toonaangevende fabrikant op het gebied van gelijkstroomtechnologie. Deze gelijkstroommotoren kenmerken zich door een laag energieverbruik, lange levensduur en eenvoudige regelbaarheid.

Bevochtigingspakketten

Wij gebruiken Munters Celldek-bevochtigingspakketten. Munters is de marktleider van dit soort pakketten. De pakketten kenmerken een lange levensduur en hebben maximale capaciteit bij een lage luchtweerstand. Daardoor blijft het opgenomen vermogen van de ventilator klein.

Regeling

De HE Cooler wordt geleverd met een vrij-programmeerbare regeling zodat eenvoudig klantspecifieke eisen kunnen worden ingeregeld. De regeling is web-based en kan via internet benaderd worden.

Pompunit

Standaard is de unit voorzien van een recirculatiepomp die ervoor zorgt dat er geen water verloren gaat. De regeling zorgt ervoor dat het systeem na gebruik gespoeld wordt. Daardoor kan er geen water in het reservoir blijven staan.

Warmtepomp

De Mitsubishi Electric-warmtepompen zijn ontwikkeld en afgestemd op het West-Europese klimaat en behoren tot de absolute top in hoogrendement warmtepompen. De regeling maakt een precieze afstemming van de warmte-/koeltevraag mogelijk. Mitsubishi-warmtepompen zijn daardoor tot 30% energiezuiniger dan standaard warmtepompen.

Technische informatie
Onze HE-koelers zijn geschikt voor luchthoeveelheden vanaf 2.000 tot en met 20.000 m³ per uur. De koelcapaciteit is afhankelijk van de buitenluchtcondities en bedraagt bij genoemde luchthoeveelheden tussen de 5 en 50 kW.

Details
De details zijn identiek aan die van onze HE-koelers.

Wilt u meer informatie naar aanleiding van genoemde voorbeelden? Neem vrijblijvend contact met ons op .