Energiezuinige koeler en luchtbevochtiger

De HomEvap installaties zijn ontwikkeld om woningen en kleinere verblijfsruimtes zoals kinderdagverblijven, kantoorvertrekken en portiersloges van een optimaal en gezonder binnenklimaat te voorzien. VA Climate biedt luchtbevochtigers, koelers en combinaties hiervan. Deze installaties zijn energiezuinig, stil en werken volledig automatisch. Handmatig bijvullen of het schoonmaken van filters is dus niet nodig. De keuze voor een model is afhankelijk van de functie en de aan- of afwezigheid van een Warmte Terug Win-installatie (WTW).

Toepassingsgebieden van de HomEvap

 • Woningen
 • Kleinere verblijfsruimtes
 • Kinderdagverblijven
 • Kantoorvertrekken
 • Portiersloges

Waarom kiezen voor een HomEvap installatie?

 • Passend op iedere WTW of de HomEvap Direct indien er geen WTW aanwezig is
 • Volledig automatisch
 • Stil
 • Legionella veilig door LegioSafe
 • Energiezuinig
 • Een aangenaam binnenklimaat en meer comfort

Meer weten over de specificaties?

Binnen de HomEvap productlijn bieden we vier installaties:

 • De HomEvap Koeler
 • De HomEvap Bevochtiger
 • De HomEvap Combi Comfort voor koeling en bevochtiging
 • De HomEvap Direct voor koeling en bevochtiging wanneer u geen WTW hebt.

HomEvap Koeler

De HomEvap Koeler maakt gebruik van de bestaande WTW. Het koelt de retourlucht uit de ruimte zodat de warmtewisselaar in de WTW koud wordt. De warme buitenlucht die door uw WTW naar binnen komt, wordt hierdoor gekoeld. Zo wordt een heerlijk frisse ruimte gecreëerd en wordt opwarming voorkomen.

Om een droge lucht te voorkomen en het binnenklimaat nog comfortabeler te maken kunt u voor een combinatie met de HomEvap Bevochtiger kiezen.

HomEvap Bevochtiger

Droge lucht kan klachten als prikkende ogen en statische elektriciteit geven. Een goede luchtvochtigheid is daarnaast belangrijk voor de bescherming van bijvoorbeeld houten vloeren en muziekinstrumenten. De HomEvap Bevochtiger is een veilige en energiezuinige luchtbevochtiger. Ook de bevochtiger maakt gebruik van de bestaande WTW-installatie. De werking is gebaseerd op het natuurlijke proces van waterverdamping. Door aansluiting op een leidingwatertoe- en afvoer is bijvullen niet nodig. De bevochtiger is uitgerust met een legionellafilter om legionella besmetting uit te sluiten. Daarnaast heeft de bevochtiger een ingebouwde heater om wanneer nodig de bevochtigingscapaciteit te verhogen.

De droge lucht stroomt door een waterabsorberend glasfibermatrix en neemt de waterdamp van het vochtige oppervlak op. Hierdoor daalt de temperatuur en stijgt de relatieve luchtvochtigheid. Dit proces is zeer efficiënt. Het verbruikt de minste energie van alle bevochtigers. Ook is de watertoevoer is begrensd waardoor er geen risico op overbevochtiging is.

HomEvap Combi Comfort

De HomEvap Combi Comfort is een combinatie van de koeler en de bevochtiger. Alle voordelen van de koeler en bevochtiger in één! De Combi Comfort heeft een controller die automatisch de luchtvochtigheid en koeling verzorgt. Een extra voordeel van de combinatie is dat er extra verkoeling mogelijk is op de warmste zomerdagen door de koeler en bevochtiger beiden te activeren.

HomEvap Direct

Is er geen WTW-installatie aanwezig in de woning? Dan is de HomEvap Direct dé oplossing. De HomEvap Direct kan op een gewenste plek – uit het zicht – worden geplaatst. Het zorgt voor zowel bevochtiging als verkoeling. De stille ingebouwde ventilator verspreidt via een rooster de lucht door het vertrek.

Net zoals de andere modellen is de HomEvap Direct legionella veilig en volledig automatisch. Geen droge lucht meer en een optimaal binnenklimaat!

Technische specificaties

Koeler Bevochtiger Combi Comfort Direct
Functie Koelen Bevochtigen Koelen en bevochtigen Koelen en bevochtigen
LxBxH (mm) 258x344x340 258x344x340 258x344x340 (2x) 258x344x340 (2x)
Max. cap. koeling 2275 Watt 2275 Watt 2275 Watt
Max. cap. bevochtiging 0-4 liter/u 0-4 liter/u 0-4 liter/u
Electraverbruik 20 Watt Max. 800 Watt Max. 830 Watt Max. 880 Watt
Max. waterverbruik 5 liter/u 8 liter/u 5 liter/u
Watertoevoer Min. 1,5 bar druk Min. 1,5 bar druk Min. 1,5 bar druk Min. 1,5 bar druk
Waterafvoer PVC 15 mm slang PVC 15 mm slang PVC 15 mm slang (2x) PVC 15 mm slang
Max. luchtvolume 600 m3/u 600 m3/u 600 m3/u 600 m3/u bereik instelbaar
Kanaalaansluiting R150 – R200 mm R150 – R200 mm R150 – R200 mm R150 – R200 mm

Heeft u interesse in een van de HomEvap installaties of bent u benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot koelen en/of bevochtigen? Neem vrijblijvend contact op met ons.