Geplande test met een nieuw koelsysteem kwam bij VA Climate op het juiste moment!

In de werkplaats van VA Climate hebben we afgelopen zomer lekker doorgewerkt. De test met een nieuw adiabatisch koelsysteem kwam voor ons precies op het juiste moment. Niet iedereen heeft het geluk van een koele werkplek. Zeker als veiligheidskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen verplicht zijn, is werken bij temperaturen van 30 graden of meer geen pretje.

Het is algemeen bekend dat de productiviteit in de zomermaanden met gemiddeld 20% afneemt. De verwachting dat wij vaker met warme zomermaanden te maken krijgen, betekent dat extra koeling en ventilatie nodig is om de aanbevolen maximum temperatuur van 25 graden voor de werkomgeving aan te houden.

Wij hebben afgelopen zomer de proef op de som genomen. In onze werkplaats en in de bedrijfshal van een opdrachtgever zijn verschillende adiabatische koelsystemen geplaatst. De testopstellingen hebben tijdens de hete zomer hun nut bewezen. En hoe! Bij een buitenluchttemperatuur van 30 graden, bleek de inblaastemperatuur 21 graden. Wij kijken dus met een gerust hart uit naar de komende zomer.

Benieuwd naar onze ervaring en naar de mogelijkheden voor uw werkplekken? Bekijk onze voorbeeldprojecten.

Installatie EC Blue Xtreme Cooler in fabriekshal

Bent u benieuwd naar beelden uit de praktijk? Onlangs hebben we in een bedrijfshal in Budel twee EC Blue Xtreme Coolers geïnstalleerd. Deze direct adiabatische koelers zijn energiezuinig en aantrekkelijk geprijsd. Bij directe adiabatische koeling wordt aangezogen buitenlucht na koeling direct de ruimte ingeblazen. De verdamping van water tijdens de aanvoer zorgt voor afkoeling van de aangezogen lucht.

De EC Blue Cooler is voorzien van de nieuwste motor- en regeltechniek. Daardoor wordt extra capaciteit geleverd bij een extreem laag energiegebruik. De koeler is met zijn extra capaciteit zeer geschikt voor het koelen van deze grote bedrijfshal. Het resultaat: de inblaaslucht was 23 graden bij een buitenlucht conditie van 30 graden.

Bekijk de beelden van onze EC Blue Xtreme Cooler installatie:

Installatie JHCool in bedrijfshal

Bent u benieuwd naar beelden uit de praktijk? Onlangs hebben we in onze bedrijfshal de JHCool adiabatische cooler geïnstalleerd. De directe verdampingskoelers van JHCool zijn uitermate geschikt voor het koelen van middelgrote en grote ruimtes. De JHCool wordt opgesteld op een vaste plaats in een ruimte waar in de zomer koeling nodig is en waar behoefte bestaat aan ventilatie.

De JHCool installatie van VA Climate is de goedkoopste oplossing voor directe adiabatische koeling. Dit doet niets af aan de kwaliteit van de koeler. Onze ervaring met deze koeler in onze bedrijfshal: een buitentemperatuur van 30,4 graden en afgekoelde ventilatielucht van 21,6 graden.

Bekijk de beelden van onze JHCool installatie: